9 Ianuarie 2013

Ordonanta taxelor locale va fi publicata miercuri in Monitorul Oficial



Guvernul se va reuni miercuri in sedinta, iar ordonanta privind indexarea taxelor si impozitelor locale va fi publicata in aceeasi zi in Monitorul Oficial, a declarat, luni seara, premierul Victor Ponta.

El a sustinut din nou ca era necesar ca in prealabil sa fie promulgata Legea prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante si a aratat ca primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, ar fi trebuit sa cunosca situatia, precizand totodata ca nu i-a transmis vreun repros presedintelui Traian Basescu, ci a explicat problema.

"Nu a fost un repros la adresa presedintelui", a spus Ponta la postul B1 TV, noteaza Mediafax.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, ca atat Guvernul cat si presedintele au actionat egal si constitutional in legatura cu OG privind taxele, mentionand ca sigurul care nu a actionat astfel este Emil Boc, si precizand ca acordul de coabitare nu va fi rupt.

Ponta a spus ca atat presedintele cat si Guvernul au actionat legal si constitutional legat de OG privind taxele.

"Presedintele a procedat constitutional si legal promulgand Legea de abilitare vineri. Guvernul a procedat legal si constitutional, nu putea emite ordonante simple pana nu avea legea promulgata. Singurul care a procedat nelegal, neconstitutional si stupid e domnul Boc, care nu are nicio scuza ca nu cunoaste procedura. El, fiind si premier, sa iasa cu aceasta prostie duminica...Intrebati-l pe el de ce nu a inteles cum se procedeaza", a spus Ponta.

Solicitat sa comenteze faptul ca Presedintia a solicitat Guvernului sa pastreze declaratiile "in limitele decentei", Ponta a raspuns:

"Dumnezeule, cu ce am fost indecent?".

Intrebat daca se va rupe acordul care stabileste coabitarea, Ponta a raspuns negativ.

Premierul a precizat ca nu exista neintelegere sau conflict intre Presedintie si Guvern pe aceasta tema. "Nu e niciun fel de neintelegere sau conflcit intre Presedinte si Guvern. S-a procedat legal, constitutional. (...) Acuma credeti ca o sa rupem un pact de coabitare de la Boc? Nici vorba, trebuie sa fie lucruri mult mai serioase", a spus Ponta.

El i-a transmis lui Emil Boc sa "faca bine" si sa-si incaseze taxele si i-a cerut sa nu mai fie "ridicol".

"Emil Boc sa faca bine sa-si incaseze taxele. Daca nu vrea, e problema sa, dar va veni Curtea de Conturi la el. Stiu ca se reinventeaza politic, ca e batalie in PDL, dar sa nu mai fie ridicol", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a promulgat joi, 3 ianuarie, Legea de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in vacanta parlamentara si l-a informat pe premierul Victor Ponta, informeaza Administratia prezidentiala, care atrage atentia Guvernului sa se mentina in limita declaratiilor decente.



Citeste si