Rusia intentioneaza sa importe circa trei milioane de tone de cereale furajere, iar o asociatie agricola a avertizat ca situatia dificila din sectorul de profil ar putea fi amplificata de lipsa fertilizatorilor si echipamentelor necesare insamantarilor de primavara, transmite Reuters.
Rusia negociaza cu Ucraina, Kazahstan si Uniunea Europeana, pentru importuri de cereale furajeze, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Agriculturii, dupa cum arata Mediafax.

Seceta din aceasta vara, cea mai grava din ultimii o suta de ani, a dus la scaderea productiei de cereale a Rusiei cu 38% fata de 2009, la 60,3 milioane de tone.

Autoritatile de la Moscova intentioneaza sa cumpere circa doua milioane de tone de cereale din Ucraina, 0,5 milioane tone din Kazahstan si alte 0,5 milioane tone din alta parte, cel mai probabil din Uniunea Europeana, livrarile urmand sa aiba loc anul viitor.

Deficitul de cereale furajere din Rusia este de circa cinci milioane de tone.

Guvernul, care a interzis exporturile de cereale in perioada 15 august 2010-iulie 2011, a mizat pe cresterea suprafetelor insamantate cu grau de primavara, pentru a compensa productia mai mica a cerealelor de iarna, din cauza secetei.

Presedintele Uniunii cerealelor din Rusia, Arkadi Zlochevski, a avertizat ca planurile guvernului ar putea fi prea optimiste, intrucat cantitatea de fertilizatori este mai mica decat in 2009, iar investitiile in noi utilaje agricole au fost oprite.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri