24 Septembrie 2010

AvtoVAZ va aloca 39 mil. dolari pentru cultivarea legumelor



AvtoVAZ, cel mai mare producator rus de automobile, intentioneaza sa aloce 1,2 miliarde de ruble (38,9 milioane dolari), pentru cultivarea legumelor, la un complex de sere detinut in apropierea fabricii sale din Toliatti, in sudul Rusiei, relateaza RIA Novosti.

Grupul auto rus a beneficiat de sprijin financiar din partea statului rus, din cauza crizei care a afectat vanzarile de automobile, scrie Mediafax.

AvtoVAZagro, una dintre diviziile care nu fac parte din activele de baza ale grupului, va reconstrui, in perioada 2011-2012, un complex de sere cu o suprafata de trei hectare, a relatat publicatia Vedomosti.
AvtoVAZ urmeaza sa vanda toate activele care nu au legatura cu productia auto, cu exceptia AvtoVAZagro, a declarat, anterior, vicepresedintele grupului, Polina Grisina.

Analistii sunt insa sceptici ca activitatile din legumicultura vor fi profitabile.

Reconstructia unui hectar de sere costa pana la 1,5 milioane euro (1,9 milioane dolari), astfel incat astfel de activitati nu pot fi considerate super-profitabile, a declarat presedintele asociatiei serelor din Rusia, Viktor Semionov.

AvtoVAZ a fost cel mai mare beneficiar al programului primei de casare auto, lansat in martie, prin care cumparatorii de masini noi fabricate in Rusia primesc 50.000 de ruble, daca predau vehiculele vechi.



Citeste si