9 Decembrie 2005

Ford intra in restructurare: 30.000 de concediati

Ford va inchide cel putin zece unitati de asamblare si de producere de componente si va concedia in urmatorii cinci ani intre 25.000 si 30.000 de angajati, ca parte a strategiei de restructurare a activitatii companiei, potrivit unor surse apropiate situatiei, transmite Mediafax.

Planurile de restructurare vor fi anuntate in cursul lunii ianuarie, au declarat sursele mentionate pentru publicatia Detroit News. Bill Ford jr., presedintele si directorul executiv al Ford, a afirmat ca programul de restructurare va include "inchideri semnificative de unitati de productie".

Publicatia citata a mai informat ca pe langa concedierea angajatilor si inchiderea unor fabrici, Ford va anunta si plecarea a pana la sapte membri ai conducerii. La fel ca si General Motors, Ford se confrunta cu reducerea marjelor de profit, ca urmare a costurilor ridicate ale politelor de sanatate acordate angajatilor si ale materiilor prime.

De asemenea, o alta problema a Ford este reducerea cotei de piata in SUA. In acest an, divizia nord-americana a grupului a inregistrat pierderi brute de peste 1,4 miliarde de dolari. La randul sau, General Motors are un plan de restructurare a activitatilor din America de Nord, ce prevede reducerea fortei de munca cu 30.000 de angajati, precum si inchiderea a 12 unitati de productie.



Citeste si