Ford va inchide cel putin zece unitati de asamblare si de producere de componente si va concedia in urmatorii cinci ani intre 25.000 si 30.000 de angajati, ca parte a strategiei de restructurare a activitatii companiei, potrivit unor surse apropiate situatiei, transmite Mediafax.

Planurile de restructurare vor fi anuntate in cursul lunii ianuarie, au declarat sursele mentionate pentru publicatia Detroit News. Bill Ford jr., presedintele si directorul executiv al Ford, a afirmat ca programul de restructurare va include "inchideri semnificative de unitati de productie".

Publicatia citata a mai informat ca pe langa concedierea angajatilor si inchiderea unor fabrici, Ford va anunta si plecarea a pana la sapte membri ai conducerii. La fel ca si General Motors, Ford se confrunta cu reducerea marjelor de profit, ca urmare a costurilor ridicate ale politelor de sanatate acordate angajatilor si ale materiilor prime.

De asemenea, o alta problema a Ford este reducerea cotei de piata in SUA. In acest an, divizia nord-americana a grupului a inregistrat pierderi brute de peste 1,4 miliarde de dolari. La randul sau, General Motors are un plan de restructurare a activitatilor din America de Nord, ce prevede reducerea fortei de munca cu 30.000 de angajati, precum si inchiderea a 12 unitati de productie.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri