7 Iunie 2010

Euro s-a apreciat in fata dolarului si a yenului



Moneda europeana s-a apreciat in fata dolarului american si a yenului japonez, pe fondul reducerii nervozitatii investitorilor, care nu s-au mai simtit obligati sa cumpere valuta, dupa cresterile generalizate de pe burse.
Moneda europeana s-a apreciat in fata dolarului american la un curs de 1,2205 dolari/euro vineri dimineata la Londra, fata de 1,2163 dolari/euro joi seara la New York. Pe 1 iunie dolarul s-a apreciat cel mai mult in fata euro din aprilie 2006, fiind cifrat la valoarea de 1,2111dolari/euro, informeaza NewsIn.

Yenul japonez s-a depreciat si el in fata monedei unice la 113,32 yeni/euro, fata de 112,76 yeni/euro, dar si in fata dolarului american, fiind cotat la 92,81yeni/dolar, in crestere fata de 92,71 yeni /dolar.

"Piata este, probabil, condusa acum de apetitul pentru risc", a declarat Geoffrey Yu, strateg in cadrul UBS Londra. "Orice sprijin pentru moneda europeana va fi, cel mai probabil de scurta durata. Din punctul nostru de vedere, dolarul este cel avantajat pe termen lung", a adaugat strategul, pentru jurnalistii de la Bloomberg.



Citeste si