Presedintele american Barack Obama va propune pentru anul financiar 2011 un buget in usoara crestere, de 3.834 miliarde dolari, ce ar trebui sa permita reducerea deficitului, datorita unei cresteri a veniturilor din taxe si a reducerii cheltuielilor, relateaza AFP.
Bugetul pentru anul financiar octombrie 2010-septembrie 2011 va fi cu 3% mai mare decat cel pentru acest an, care ar trebui sa se cifreze la 3.721 miliarde dolari, potrivit previziunilor anterioare, a anuntat responsabilul pentru buget din cadrul administratiei prezidentiale, Peter Orszag, scrie NewsIn.

Deficitul va fi limitat la 1.267 miliarde dolari, respectiv 8,3% din produsul intern brut (PIB), de la un record de 1.556 miliarde dolari (10,6% din PIB) prevazut pentru anul financiar 2010.

Dupa reluarea cresterii economice, executivul amercan mizeaza pe o majorare a veniturilor fiscale cu 19% in 2011, la 2.567 miliarde dolari.

Ca o masura de reducere a deficitului, Obama de decis sa abandoneze un plan cu o mare importanta simbolica, de a trimite un nou echipaj pe Luna.

De asemenea, el nu va prelungi reducerile de taxe pentru familiile bogate, implementate de George W. Bush.

Casa Alba mai prevede inghetarea, pe o perioada de trei ani, a cheltuielilor pentru programele sociale si pentru securitate. "Presedintele a trasat echipei bugetare sarcina de a analiza bugetul punct cu punct, pentru a vedea unde putem face economii", a declarat directorul de comunicare al presedintelui Obama, Dan Pfeiffer.

In contextul in care somajul a depasit din octombrie pragul de 10% pentru prima oara dupa 1983, "una dintre problemele asupra carora ne concentram este crearea de locuri de munca", a spus Orszag.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri