Abu Dhabi a acordat un imprumut de 10 miliarde dolari emiratului Dubai, bani care vor servi inclusiv pentru rambursarea celor 4,1 miliarde dolari in obligatiuni islamice (sukuk) ajunse la scadenta, relateaza Les Echos.
Acest ajutor este optiunea cea mai putin asteptata intre cele pe care le luase in considerare Dubaiului, dupa ce a cerut pe 25 noiembrie un moratoriu pentru datoria de 26 miliarde dolari a holdingului public Dubai World, scrie NewsIn.

"Guvernul din Abu Dhabi a acceptat sa furnizeze 10 miliarde dolari Fondului de sustinere financiara din Dubai, care vor fi utilizate pentru a onora o serie de obligatiuni ale Dubai World. Prima masura a fost utilizarea a 4,1 miliarde dolari pentru plata obligatiunilor sukuk care ajung luni la maturitate", a precizat presedintele Comisiei bugetare supreme din Dubai, intr-un comunicat.

Excedentul de trezorerie va fi folosit pentru a face fata nevoilor holdingului public pana la finalul lui aprilie 2010.

"Suntem aici pentru a spune investitorilor, creantierilor financiari si comerciali, angajatilor si concetatenilor nostri ca guvernul va actiona potrivit principiilor pietei si practicilor comerciale internationale", a precizat seicul Ahmed bin Saeed al Maktum, intr-un comunicat. "Dubaiul este si va continua sa fie un centru financiar mondial solid si activ. Viitorul este in fata noastra", a adaugat seicul.

Anuntul holdingului public Dubai World, din 25 noiembrie, prin care cerea un moratoriu de sase luni asupra unei parti a datoriilor care urmau sa ajunga la scadenta la jumatatea lunii decembrie, a zguduit cateva zile pietele financiare regionale si internationale.

Grupul a anuntat ca va restructura datorii de circa 26 miliarde dolari (17,2 miliarde euro) in cadrul a doua dintre principalele companii imobiliare, Nakheel si Limitless.



Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri