18 Februarie 2009

L'Oreal: 2009 va fi un an dificil, mai ales pentru piata cosmeticelor de lux



L'Oreal, cea mai mare companie de produse cosmetice din lume, se pregateste pentru un an dificil, in special pe piata produselor de lux, dupa ce rezultatele financiare din 2008 s-au situat sub estimari.

"Cred ca primul trimestru va fi deosebit de dificil, in special pe piata produselor de lux", a declarat directorul executiv al L'Oreal, Jean-Paul Agon, cu ocazia prezentarii rezultatelor anuale, informeaza NewsIn.

"Ne asteptam la un mediu economic dificil, mai ales in prima jumatate a anului", a adaugat acesta.

Agon a spus ca nu prevede o ameliorare a pietei americane pana in aceasta vara si a estimat ca ritmul de crestere din piata mondiala a cosmeticelor de lux va ramane imprevizibil.

Acesta a spus totusi ca piata produselor cosmetice, in ansamblu, va continua sa creasca in 2009 si L'Oreal va inregistra o evolutie peste medie.

Producatorul cremelor Biotherm si al rujului Lancome a inregistrat o scadere a vanzarilor cu 0,6% in al patrulea trimestru, dezamagind investitorii care prevedeau in medie o crestere de 1%.

Pentru intreg anul 2008, grupul a afisat o crestere a veniturilor cu 3,1%, sub tinta de 4% stabilita in octombrie, redusa de la o estimare anterioara de circa 6% in iulie, in contextul in care obiectivul initial era de 6-8%.

"Rezultatele sunt mult mai slabe decat asteptarile foarte scazute ale pietei", a declarat Andrew Wood, analist in cadrul Bernstein.



Citeste si