16 Mai 2008

Pretul petrolului isi continua ieftinirea

Pretul petrolului a continuat ieri sa scada, la 123,79 dolari pe baril, la bursele electronice din Asia, in ciuda unei cresteri sub asteptari a stocurior american de petrol, afirma traderii.

Pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iunie, a pierdut 43 centi, la 123,79 dolari pe baril, in timp ce petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iunie, s-a ieftinit cu 31 centi, la 121,55 dolari pe baril, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Pretul petrolului a scazut cu peste un dolar, miercuri, la New York, intr-o perioada in care cererea de petrol in Statele Unite ale Americii pare a se reduce.

Piata petroliera pare sa marcheze o pauza, dupa o cursa a scumpirilor, ce a dus la depasirea zilnica a recordurilor in ultimele zece zile, pana la un nivel maxim de 126,98 dolari pe baril.

Publicarea, de catre Departamentul American al Energiei (DOE), a raportului saptamanal privind starea stocurilor de titei, nu a avut efecte considerabile asupra pietei, in ciuda marcarii unor cresteri sub asteptari.



Citeste si