25 Aprilie 2008

Credit Suisse afiseaza prima pierdere trimestriala din ultimii 5 ani, de 1,3 mld. euro

Credit Suisse a inregistrat in primul trimestru o depreciere a activelor de 5,3 miliarde franci elvetieni (3,2 miliarde euro), provocand pierderi peste asteptari, insa afacerea de baza, pentru clientii bogati, si-a mentinut evolutia potrivit previziunilor, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Pierderea din primul trimestru a fost de 2,1 miliarde franci (1,3 miliarde euro), mai mare decat cifra de 857 milioane franci (532,9 milioane euro) estimata de analisti in cadrul unui sondaj Reuters. Analistii au precizat ca deprecierea activelor ingreuneaza estimarea pierderilor.

"Am redus substantial expunerea in sectoarele afectate si vom continua sa facem acest lucru intr-un mod organizat", a declarat directorul executiv, Brady Dougan. Aceasta a fost prima pierdere trimestriala inregistrata de banca in ultimii cinci ani.

Credit Suisse, care isi bazeaza profiturile pe divizia de gestionare a averilor, a anuntat in martie ca este putin probabil sa afiseze profit in primul trimestru din cauza pietelor turbulente si a estimarilor intentionat incorecte a valorii activelor de creditare de catre un grup de traderi.

Banca a mai anuntat ca a redus expunerea la risc cu 41% in sectorul de finantare si cu 25% in sectorul ipotecilor comerciale.

Afluxul net de capital nou in divizia de gestionare a averilor a fost de 13,5 miliarde franci (8,4 miliarde euro) in primul trimestru, aproape de estimarile analistilor.

Afluxul stabil este un semn ca investitorii bogati raman alaturi de banca in ciuda problemelor cauzate de criza creditelor in cazul bancii de investitii.

Banca a anuntat deja ca ar putea inregistra pierderi de 1,7 miliarde franci (1 miliard euro) din valorile mobiliare garantate prin active, insa analistii au estimat pierderi mai mari, previziunile situandu-se in intervalul 3-8 miliarde franci (1,8-5 miliarde euro).



Citeste si