20 Noiembrie 2007

SABMiller cumpara rivalul Grolsch pentru 1,2 mld. dolari

SABMiller, al doilea producator de bere din lume, a acceptat sa cumpere compania olandeza rivala Grolsch, contra sumei de 816 milioane euro (1,2 miliarde dolari), in numerar, pentru a-si intari pozitia pe o piata ce se afla in continua crestere, relateaza presa internationala.

Preluarea vine dupa ce firma britanica Scottish and Newcastle a respins saptamana trecuta oferta de 7,3 miliarde de lire sterline (14,9 miliarde dolari) din partea companiei daneze Carlsberg si a grupului olandez Heineken.

SABMiller, cu sediul la Londra, producator al berilor Miller Lite, Castle si Peroni, a anuntat luni ca ofera 48,25 euro/actiune, cu 84% mai mult decat pretul mediu al unei actiuni Grolsch in ultima luna.

La ora 08:20 GMT, actiunile Grolsch s-au apreciat cu 77,5%, la 47,75 euro. Actiunile SABMiller s-au depreciat cu 0,8%, la 1.333 pence.

SABMiller a declarat ca planuieste o extindere a marcii Grolsch in Africa si America Latina, unde piata de bere premium este inca la inceput, dar si pe piete mult mai dezvoltate din Europa Centrala si de Est.



Citeste si