În timp ce companii și oameni din întreaga lume au fost sau încă sunt afectați de haosul creat de căderea sistemelor și serviciilor oferite de Microsoft, apărute, potrivit informațiilor preliminare, de o actualizare făcută de compania CrowdStrike, Elon Musk s-a amuzat pe seama crizei de la Microsoft, relatează BusinessInsider.

Miliardarul a postat un emoji care râde ca răspuns la un meme distribuit pe X, amuzându-se de întreruperea sistemelor de la Microsoft. Explicația memei spune: „Totul este picat, dar această aplicație încă funcționează”.

Companii aeriene, bănci, comercianți și furnizori de servicii medicale se confruntă cu perturbări pe scară largă după ce Microsoft a raportat probleme cu serviciile sale online, legate de o problemă ce se speculează că a fi pricinuită de firma de securitate cibernetică CrowdStrike.

Problema i-a lăsat pe unii utilizatori Windows în imposibilitatea de a-și accesa sistemele și, în schimb, pe monitoarele lor a apărut un „ecran albastru al morții”.

Într-o altă postare pe platforma X, Musk a citat și o postare anterioară pe care a publicat-o în 2021: „Macrohard >> Microsoft”.

CrowdStrike încearcă să rezolve problema

James Bore, expert în securitate cibernetică și director general al Bores Group, a declarat pentru Business Insider că întreruperile par să fi fost cauzate de un instrument numit Falcon de la firma de securitate cibernetică CrowdStrike.

Bore a spus că problema nu poate fi rezolvată automat, necesitând o repornire manuală.

CEO-ul CrowdStrike, George Kurtz, a declarat într-o postare pe X că firma de securitate cibernetică „colaborează activ cu clienții care sunt afectați de un defect găsit într-o actualizare de conținut pentru gazdele Windows”.

El a adăugat că problema nu a fost un atac cibernetic sau un incident de securitate și că „problema a fost identificată, izolată și a fost implementată o soluție”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri