Excentricul multimiliardar, cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, proprietarul SpaceX și al platformei de socializare X, a anunțat oficial că mută sediile acestor companii din California în Texas, relatează BusinessInsider.

Elon Musk a scris chiar pe contul său de pe X că SpaceX se mută de la Hawthorne, California, în complexul Starbase, Texas, invocând legile pro-LGBTQ+ din California care „atacă atât familiile, cât și companiile”.

Acesta a mai spus că X își va muta și sediul din San Francisco în Austin, susținând că „s-a săturat să se ferească pe străzi de hoardele de dependenți de droguri violenți doar pentru a intra și a ieși din clădire”.

Mutarea sediilor celor două companii nu pare a fi o decizie luată peste noapte, totuși, în condițiile în care publicația San Francisco Chronicle relata în urmă cu o săptămână că X cauta să subînchirieze spațiile din sediul din San Francisco.

CEO-ul Space X a spus că decizia de a muta sediul companiei a fost ca răspuns la un proiect de lege semnat recent de guvernatorul Gavin Newsom, care interzice regulile „dezvăluirii forțate” în școlile publice.

Elon Musk enervat că statul ia decizii în locul părinților

Opt state conduse de conservatori au acum legi care impun profesorilor să anunțe părinții dacă un copil își schimbă numele, pronumele sau identitatea de gen la școală.

California este primul stat în care este interzisă această practică, astfel încât să nu se pună presiune pe copiii care se identifică altfel genul biologic.

Elon Musk a avut chiar el o dispută cu unul dintre copiii săi din cauza identității lor de gen, condiții în care a numit inițiativa legislativă californiană care fiind „ultima picătură” și a prezis că multe familii ar trebui „să părăsească California pentru a-și proteja copiii”.

Musk a citat contul de X Libs of TikTok în postarea sa despre decizia sa – un cont de dreapta axat pe discurs anti-LGBTQ - și care îl întreba pe guvernatorul Gavin Mewsom dacă „statul este părinte în California acum?”, sugerând ideea că autoritățile statale iau decizii în locul părinților în legătură cu modul în care își aleg să-și crească propriii copii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri