Rusia a anunţat o recompensă financiară de 15 milioane de ruble (aproximativ 170.000 de dolari) pentru doborârea primului avion de luptă F-16 (Fighting Falcon) în Ucraina, potrivit EFE şi RBC.ru, citând Ministerul rus al Apărării.

Această recompensă financiară va fi plătită nu de Ministerul rus al Apărării, ci de compania rusă FORES, specializată în producţia de utilaje şi echipamente pentru industria petrolieră, potrivit RBC.ru.

"Recompense vor fi, de asemenea, acordate şi celor care vor doborî următoarele F-16 sau F-15 în zona operaţiunii militare speciale" în Ucraina, a declarat directorul executiv adjunct al companiei ruse FORES, Ilia Potanin, fără să precizeze despre ce sume este vorba.

Totuşi, el a ţinut să specifice faptul că cea mai mare recompensă - de 170.000 - va fi acordată doar pentru primul avion F-16 doborât în Ucraina, scrie Agerpres. Pentru a pune în context această recompensă, trebuie subliniat că un avion F16 este și astăzi foarte scump, la aproape trei decenii de la intrarea în uz. Prețul său „de bază” este undeva la 30 de milioane de dolari.

Cu alte cuvinte, recompensa promisă de Potanin reprezintă doar 0,56% din prețul de achiziție al unui F16 Fighting Falcon obișnuit. Spunem obișnuit, deoarece, în funcție de echipamentele de la bord, prețul acestei aernoave poate să ajungă până la 60 sau chiar 70 de milioane de dolari.

Omul de afaceri rus a anunţat recompensa pentru avioanele occidentale doborâte în timpul ceremoniei de premiere a unor soldaţi ruşi pentru distrugerea mai multor tancuri de fabricaţie occidentală în sectorul Avdeevka, în estul Ucrainei.

"Astăzi am acordat pentru a şaptea oară recompense pentru tancurile distruse. A rezultat că au fost distruse circa 17 tancuri Abrams, de fabricaţie americană, şi Leopard, de fabricaţie germană. Astfel, am acordat câte 500.000 de ruble (aproximativ 5.196 euro) pentru fiecare blindat", a spus Potanin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat luni pe lângă partenerii occidentali ai Kievului să majoreze numărul planificat de avioane de luptă F-16 pe care s-au angajat să le livreze până la sfârşitul anului pentru ca Ucraina să poată să lupte la acelaşi nivel cu aviaţia rusă.

Ucraina urmează să primească şase avioane de luptă F-16 în următoarele luni. Rusia a avertizat că aceste avioane vor fi ţinte legitime pentru forţele sale odată ce vor apărea în zona de luptă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri