Președintele american Joe Biden a condamnat atacul asupra lui Donald Trump și a cerut americanilor să fie uniți împotriva violenței.

”Am fost informat cu privire la împușcăturile de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania. Sunt recunoscător să aud că este în siguranță și se simte bine. Mă rog pentru el și familia sa și pentru toți cei care au fost la miting, în timp ce așteptăm informații suplimentare. Jill și cu mine suntem recunoscători Serviciilor Secrete pentru că scos în siguranță. Nu există loc pentru acest tip de violență în America. Trebuie să ne unim ca o singură națiune pentru a condamna această violență”, a scris Joe Biden.

Într-un discurs live, Biden a mai adăugat că nu a reușit să vorbească la telefon cu Trump, dar știe că acesta este bine. ”Ideea de a avea violență politică în SUA este de neconceput și așa ceva nu s-a mai auzit în țara noastră. ”Sper să vorbesc cu Donald în seara aceasta”, a spus el.

Și fostul președinte american Barack Obama a condamnat atacul, îndemnând politicienii la civilizație și respect.

”Violența politică nu are absolut niciun loc în democrația noastră. Deși nu știm încă exact ce s-a întâmplat, ar trebui să fim cu toții ușurați că fostul președinte Trump nu a fost rănit grav și să folosim acest moment pentru a ne concentra pe civilizație și respect în politica noastră. Michelle și cu mine îi urăm o recuperare rapidă”, a scris Barack Obama.

Sursa foto: Shutterstock / Below the Sky

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri