14 Iulie 2024

Atacatorul lui Donald Trump a fost ucis



Persoana care a deschis focul în timpul unui discurs al fostului președinte american Donald Trump ar fi fost neutralizată, conform procurorului din Butler County, Richard Goldinger, citat de presa americană. Evenimentul s-a petrecut în timpul unui eveniment de campanie, în statul Pennsylvania.

UPDATE - 3.34 Trăgătorul care a tras în direcția fostului președinte american s-ar fi aflat pe un acoperiș, în afara ariei protejate de Serviciile Secrete. Informația a fost prezentată, în niște declarații pentru CNN, de același Richard Goldinger, procurorul din Butler County, pe raza căruia era organizat evenimentul politic.

----

Știrea inițială

Cel care l-a luat la țintă pe fostul președinte republican Donald Trump ar fi fost ucis, conform informațiilor apărute pe rețeaua socială X (fosta Twitter). Nu este clar în ce context a fost neutralizată persoana care a tras, dar ea nu ar fi singura victimă.

Deși Trump a scăpat nevătămat, fiind rănit ușor la urechea dreaptă, care a sângerat imediat după incident, cel puțin o altă persoană ar fi fost ucisă. Goldfinger a declarat că, în plus, o a treia persoană ar fi în stare gravă, iar autoritățile au dat presa la o parte deoarece locația a fost încercuită fiind scena unui atac armat.



Citeste si