Michelle Obama, soția fostului președinte american Barack Obama, ar fi singura în măsură să obţină mai multe voturi decât Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa pentru Casa Albă, arată un sondaj Reuters/Ipsos. În același timp, New York Times vorbește despre primele semnale reale date de actualul candidat democrat, Joe Biden, cu privire la retragerea sa din cursa prezidențială

Astfel, sondajul arată că doar Michelle Obama l-ar depăși pe Biden și l-ar devansa pe Trump cu 50% la 39% într-o confruntare ipotetică. Michelle Obama, autoarea bestsellerului din 2018 "Becoming", a declarat chiar și la începutul anului că nu intenționează să candideze la președinție.

Aproximativ 32% dintre democrații care au participat la sondaj au afirmat că Biden ar trebui să renunțe la candidatura sa pentru realegere în urma unei dezbateri în care s-a bâlbâit pe tot parcursul și nu a reușit să contracareze în mod energic atacurile lui Trump, care au inclus numeroase afirmații false.

Trump se confruntă cu propriile sale probleme politice, deși procesele penale legate de încercările sale de a anula înfrângerea din 2020 s-au oprit. Într-o confruntare strânsă, niciun candidat nu își poate permite să piardă sprijinul unei părți importante a bazei sale politice.

New York Times menționează că Joe Biden i-a spus unui aliat-cheie democrat că știe că s-ar putea să nu-și poată salva candidatura dacă nu reușește să convingă publicul în următoarele zile că este pregătit pentru această funcție, după o prestație dezastruoasă la dezbaterea de săptămâna trecută.

Conversația este primul indiciu că președintele se gândește serios dacă își poate reveni după o prestație devastatoare în confruntarea televizată de săptămâna trecută.

Sursa foto: Shutterstock / stock_photo_world

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri