Dior și Armani au intrat în vizorul anchetatorilor italieni în ceea ce privește lanțul de producție, procurorii dezvăluit nereguli atât în ceea ce privește condițiile de muncă în fabricile contractate, dar și diferențele dintre costul de producție și cel de vânzare, relatează BusinessInsider.

Procurorii italieni au spus că aceste mărci de lux au exploatat muncitorii pentru a produce genți la un cost infim în comparație cu prețurile din magazine.

Potrivit documentelor examinate de autorități, Dior a plătit unui producător terț 57 de dolari pentru a produce genți care se vând în magazine pentru aproximativ 2.780 de dolari.

În plus, în cadrul cercetărilor efectuate în lunile martie și aprilie, anchetatorii au găsit dovezi că lucrătorii dormeau fabrică, astfel încât gențile să poată fi produse non-stop.

Anchetatorii au confirmat regimul de producție non-stop analizând și datele despre consumul de energie electrică din unitățile de producție din Italia, care au arătat că munca se desfășura și în timpul nopților și sărbătorilor.

Subcontractanții erau firme deținute de chinezi, au mai arătat procurorii, iar majoritatea muncitorilor erau din China. Doi erau imigranți ilegali, în timp ce alți șapte lucrau fără documentele necesare.

Ce au găsit anchetatorii la Armani

Ancheta s-a extins și la brandul de lux Giorgio Armani, iar compania a fost acuzată că nu și-a supravegheat în mod corespunzător furnizorii.

Armani a plătit contractorilor 99 de dolari pentru fiecare geantă care se vindeau în magazine cu peste 1.900 de dolari.

Judecătorii din Milano au ordonat ca unitățile ambelor companii să fie plasate sub administrare judiciară timp de un an. Acestea vor avea voie să opereze în perioada respectivă.

Procuratura a spus că încălcarea regulilor de muncă este o practică comună din industrie, pe care se bazează brandurile de lux pentru a obține profituri cât mai mari.

„Nu este ceva sporadic care se referă la anumite loturi de producție, ci o practică de producție generalizată și consolidată”, se arată în documente judecătorești văzute de Reuters despre decizia de a plasa Dior în administrare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri