România a intrat în primele 16 echipe naționale de la turneul final al Campionatului European de Fotbal din Germania, dar, după trei meciuri la EURO 2024, românii se află și în topul celor mai amendate țări, relatează NY Times.

Amenzile date asociațiilor naționale de fotbal reprezentate în Campionatul European din această vară se ridică 1.293.645 de euro, iar acestea au fost acordate pentru comportamentul suporterilor echipelor naționale în timpul meciurilor de fotbal.

Inclusiv țara gazdă, Germania, a fost amendată de două ori pentru nerespectarea „protecției zonei de joc” – referitoare la suporterii care au intrat pe teren în jocul — în timpul meciurilor Portugaliei din faza grupelor împotriva Turciei și, respectiv, Georgiei.

Datele arată că opt echipe – Ungaria, Elveția, Croația, Albania, Polonia, Serbia, România și Belgia – au primit amenzi pentru comportamentul fanilor lor în toate cele trei meciuri din faza grupelor.

21 din cele 24 de națiuni au fost amendate cel puțin o dată în faza grupelor, doar Franța, Spania și Slovacia fiind pe lista verde a forului european.

Croația a fost națiunea care a acumulat cele mai mari amenzi (220.875 euro), urmați de vecinii balcanici din Albania (171.375 euro) și Serbia (166.625 euro).

Majoritatea amenzilor acordate pe tot parcursul turneului au fost pentru aruncarea de obiecte pe teren, urmate de cele pentru utilizarea materialelor pirotehnice.

Atât Albania, cât și Serbia au fost, de asemenea, amendate pentru „transmiterea unui mesaj impropriu pentru un eveniment sportiv”, principalul măr al discordiei fiind situația statului Kovoso.

România se afla, la finele fazei grupelor, pe locul 6 în topul amenzilor, cu un total de 84.250 de euro, în spatele Elveției (91.750 euro), dar peste Ungaria (82.250 euro).

Naționala României va întâlni în această seară, de la oraș 19:00, în direct pe Pro TV, naționala Țărilor de Jos (Olanda).

Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României / Facebook

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri