Insula Leros din Grecia a declarat starea de urgență din cauza lipsei de apă. Secretariatul General al Protecției Civile a anunțat că măsurile de urgență vor rămâne în vigoare până pe 25 iulie.

„Am decis să declarăm Starea de Urgență de Protecție Civilă a municipiului Leros a Unității Regionale Kalymnos din Regiunea Egee de Sud, pentru gestionarea consecințelor care pot apărea în urma apariției fenomenelor de deficit de apă în zonă”, transmit autoritățile în declarația oficială, preluată de Greek Reporter.

Vina pentru criza de apă a fost pusă pe seama autorității municipale anterioare de actualii oficiali din Leros, care susțin că cei dintâi nu au reușit să mențină unitățile de desalinizare destinate să rezolve provocările în curs de alimentare cu apă ale insulei.

În mijlocul unui val de căldură care a cuprins deja Grecia, șase turiști, inclusiv excursioniști și prezentatorul TV britanic Michael Mosley, și-au pierdut viața în mod tragic.

Situată între Patmos și Kalymnos, Leros este o insulă uimitoare din Dodecanez. Insula are o mulțime de golfuri pentru cei care caută izolare completă și liniște. Văile verzi luxuriante se combină cu un peisaj de deal uscat, iar stânci uluitoare atârnă deasupra mării.

Sursa Video: YouTube

Grecia se confruntă cu posibilitatea lipsei de apă din cauza temperaturilor extrem de ridicate, cea mai caldă lună iunie de până acum.

Clima Greciei este caracterizată de veri calde și uscate și ierni blânde și umede. În ultimele decenii, a existat o tendință vizibilă de creștere a temperaturilor, valuri de căldură devenind mai dese și mai intense.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie Elen, Grecia a cunoscut o creștere a temperaturilor medii, verile recente dobândind recorduri istorice.

Problema penuriei de apă ar putea fi mai gravă pe insulele grecești în lunile aglomerate de vară, în special în cele mai populare destinații turistice precum Mykonos, Santorini, Rodos și Corfu, printre altele.

Teoretic, țara ar trebui să aibă suficientă apă pentru populația sa, dar alimentarea cu apă nu este distribuită uniform în spațiu și timp.

Precipitațiile maxime se înregistrează în părțile de vest ale țării, unde resursele de apă disponibile sunt în consecință abundente, în timp ce în alte regiuni ale țării, precipitațiile sunt mult mai reduse, iar resursele de apă disponibile sunt insuficiente pentru a satisface cererea.

Pe măsură ce fluxurile de turiști par să se apropie de niveluri record, perspectiva penuriei de apă pare o posibilitate alarmantă agravată de problema incendiilor de vară din Grecia. Este o combinație de factori care ține autoritățile elene într-o stare de alarmă.

Din cauza acestei inegalități în distribuția apei, unele insule din Marea Egee se vor confrunta cu lipsuri cronice de apă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri