Sambuca di Sicilia, situată pe insula Sicilia, după cum îi spune și numele, a fost unul dintre primele orașe italiene care a început să ofere spre vânzare case la un euro ca mijloc de combatere a fenomenului depopulării rurale și exodului tinerilor. Micul oraș este din nou la știri în legătură cu acel program cu anunțul că a ridicat prețul cerut la 3 euro.

Se pare că inflația a crescut încet și acum pare anacronic să cumperi o casă la același preț ca orice articol dintr-un magazin de uz casnic.

Lotul actual prezintă 12 proprietăți puse în joc, iar autoritățile orașului, pe baza experienței lor cu cele două programe anterioare de vânzare, consideră că interesul va fi din nou ridicat, în ciuda ușoarei creșteri ale prețurilor, scrie The Mayor.

Orașul sicilian a adoptat o strategie de succes în ceea ce privește atragerea rezidenților și a investițiilor decât alte orașe italiene care au încercat metode similare.

Motivul din spatele acestui lucru este că, în Sambuca, consiliul orășenesc deține de fapt multe proprietăți abandonate, în urma unui cutremur care a avut loc în 1968. Astfel, autoritățile le-ar putea dispune liber în voie, în timp ce în alte orașe autoritățile au trebuit să urmărească pe toți moștenitorii proprietăților abandonate care se mutaseră în orașe mai mari sau în străinătate.

3 euro, însă, este doar prețul inițial de la care candidații pot începe licitația. Deși primarul local susține că locuințele sunt sănătoase din punct de vedere structural, realitatea este că au nevoie de renovare care poate costa oriunde între 30.000 și 200.000 de euro.

În această ultimă licitație, locuințele vor fi vândute celui mai mare ofertant, cu ofertele plasate în plicuri sigilate și deschise în fața unui judecător. Ofertanții trebuie să pregătească și un depozit de 5.000 de euro, pe care câștigătorul va trebui să-l depună drept garanție.

Ideea caselor la un euro a fost un succes la nivel local nu numai datorită acestor proprietăți, însă. Oamenii care nu au reușit să câștige la licitațiile anterioare au ales totuși să cumpere alte case în Sambuca – în total 250 de case au fost vândute în ultimii ani.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri