China speră că negocierile vor duce "la o soluţie reciproc acceptabilă" cu Uniunea Europeană privind tarifele preliminare la vehiculele electrice (EV) chineze, a informat Ministerul Comerţului de la Beijing, transmite Reuters, conform Agerpres.

Luna aceasta, Comisia Europeană a informat că intenţionează să impună tarife vamale suplimentare pentru vehiculele electrice (EV) chineze, începând cu data de 4 iulie, o măsură care este posibil să ducă la represalii din partea Chinei. Vehiculele produse în uzinele chineze şi importate în UE sunt vizate deja de tarife vamale de 10%. Bruxelles-ul intenţionează să majoreze aceste tarife cu 17,4% pentru automobilele BYD, cu 20% pentru automobilele Geely şi cu 38,1% pentru automobilele SAIC.

Beijing vrea ca UE să renunţe la planurile sale, susţine presa de stat din China, dar Bruxellesul a precizat că se aşteaptă ca oficialii chinezi să vină la discuţiile tehnice care au loc săptămâna aceasta cu o foaie de parcurs "care să rezolve prejudiciile provocate de subvenţionarea" industriei EV chineze, pentru un rezultat obţinut prin negociere.

China a respins acuzaţiile privind subvenţiile incorecte, spunând că dezvoltarea industriei sale EV este rezultatul avantajelor din tehnologie, al pieţei şi al lanţurilor de aprovizionare.

"În prezent, echipele de lucru ale celor două părţi sunt în strânsă legătură şi îşi accelerează consultările. Se speră că China şi UE vor lucra în aceeaşi direcţie ... şi vor ajunge la o soluţie reciproc acceptabilă, pentru a evita escalarea fricţiunilor comerciale care afectează negativ relaţiile comerciale şi economice dintre China şi UE", a declarat la o conferinţă de presă He Yadong, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului.

Instituţia a informat că a primit şi analizează materiale depuse în numele industriei produselor electronice din China referitoare la investigaţia asupra barierelor comerciale ale UE.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri