Administrația Biden este pe punctul de a face o mutare cu impact militar major pe frontul din Ucraina, adminstrația Biden semnalând faptul că ar putea trimite contractori militari în această țară.

Astfel, conform CNN, mai multe surse apropiate discuțiilor pe acest subiect au arătat faptul că administrația Biden ar putea ridica de facto interdicția de a trimite contractori militari pe frontul din Ucraina.

Această mișcare, mai notează publicația, ar fi o schimbare majoră în politica prudentă a actualei administrații în ceea ce privește angajarea militară a Rusiei în acest război.

"Nu am luat încă decizii pe acest subiect, iar discuțiile sunt premature. Președintele este însă hotărât să nu trimită trupe în Ucraina", a arătat, sub protecția anonimatului, un oficial al administrației Biden, conform publicației citate.

Cu toate acestea, odată luată o astfel de decizie, efectele ei se vor produce încă începând din acest an și ar permite companiilor americane de profil să desfășoare activități de natură militară în Ucraina pentru prima oară de la începerea războiului.

Pe de altă parte, Joe Biden a devenit faimos pentru precauția de care a dat dovadă de la debutul conflictului, trimițând armele solicitate de ucraineni doar după lungi dezbateri în acest sens și repetând, de numeroase ori, faptul că soldații americani nu vor fi trimiși în Ucraina.

Pentru moment, spre exemplu, echipamentul american deteriorat în Ucraina este reparat de trupele Kievului doar prin intermediul apelurilor video sau apelurilor telefonice securizate, ca urmare a restricțiilor în vigoare privind prezența trupelor americane în Ucraina.

Cu toate acestea, dacă o decizie privind trimiterea contractorilor americani pe front va fi luată, acest lucru se va schimba.

Sursa foto: Shutterstock / Militarist

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri