Autoritățile locale din Barcelona vor să interzică vânzarea de suvenire care pot fi catalogate ca fiind homofobe, sexiste sau prea „deocheate”, acestea contribuind la degradarea imaginii capitalei catalane, relatează Euronews.com.

Consiliul municipal din Barcelona are în vedere interzicerea expunerii și vânzării de suvenire considerate „ofensatoare sau de prost gust”.

Un consilier local a numit tarabele și magazinele care promovează aceste mărfuri drept „o mizerie ponosită” care „degradează” orașul.

Consilierul Jordi Coronas a criticat gustul prost al suvenirelor expuse în special pe străzile din Ciutat Vella, cel mai vechi cartier din orașul Barcelona.

Printre acestea se numără „penisuri cu marca Barcelona și tricouri cu mesaje sexiste, homofobe sau pur și simplu de prost gust.

Devalorizează străzile cele mai vizitate din Barcelona”, a spus Coronas. „Sunt o mizerie ponosită, care degradează imaginea Barcelonei ca destinație turistică”.

Propunerea a venit în ajunul evenimentelor Pride din Barcelona

Barcelona(Sursa foto: Shutterstock)

La începutul acestei săptămâni, Coronas și alți consilieri și-au prezentat propunerea de a reglementa suvenirele.

Moțiunea partidului pro-independență Esquerra a fost aprobată de comisia economică a consiliului orașului, permițându-le să analizeze interzicerea suvenirurilor „ofensatoare” pe străzile din Barcelona.

Propunerea a venit cu doar o săptămână înainte ca evenimentele comunității Pride să înceapă în oraș.

Viceprimarul pentru economie al Barcelonei, Jordi Valls, susține inițiativa și a promis că autoritățile orașului vor examina modalitățile prin care poate limita expunerea și vânzarea suvenirelor de prost gust.

Cu toate acestea, el a avertizat că reguli concrete ar fi dificil de introdus, deoarece reglementările actuale nu pot stabili niciun „criterii de reglementare privind conținutul sau calitatea estetică a unui suvenir”.

„Este dificil să le standardizezi, deoarece ceea ce este considerat de prost gust este o problemă de subiectivitate foarte ridicată”, a spus el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri