Ca și în alte regiuni din Italia, și în Toscana sunt zone în care populația este tot mai rarefiată, iar autoritățile încearcă să le repopuleze, oferind celor care se mută în regiune un ajutor financiar consistent pentru a-și cumpăra o locuință, relatează Euronews.

Toscana este o regiune dezirabilă, iar cumpărarea unei case în zonele rurale se află pe lista multor persoane, dar imobilele din regiune sunt cam scumpe.

Dar cei care visează să se mute în această regiune faimoasă a Italiei pot primi ajutor din partea autorităților locale.

Autoritățile regionale din Toscana au anunțat că vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro pentru a se muta în localitățile de munte cu populație în scădere.

Cum poți obține 30.000 de euro pentru a te muta în Toscana

În toată Italia, orașele și satele rurale se confruntă cu o criză a populației. Pe măsură ce rezidenții se mută în orașe pentru oportunități mai bune de angajare, comunitățile strâng tot mai multe case abandonate.

Recent, consiliile locale au venit cu diverse soluții inventive pentru a-și spori numărul de rezidenți, inclusiv vânzarea proprietăților cu doar 1 euro.

În Toscana, autoritățile au ales să plătească oamenii pentru a-și stabili rezidența în comunitățile aflate în dificultate.

Cu noua schemă de ajutor, numită „Reședința la munte 2024”, solicitanții vor primi între 10.000 și 30.000 de euro pentru a cumpăra o casă.

Trebuie să fie într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori, dar pe listă se află care 119 de localități care se află în această situație. Deci, aveți de unde alege.

De menționat că această contribuție financiară din partea autorităților locale nu poate depăși 50 la sută din costul achiziției și renovării imobilului.

Munții Toscani sunt „teritorii de o frumusețe unică, cu sate de redescoperit care, totuși, suferă de depopulare”, a spus Stefania Saccardi, vicepreședintele regional al Toscana.

„Decizia de a locui într-una dintre aceste municipalități este, prin urmare, o provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa pentru o nouă alegere de viață.”

Cine este eligibil pentru ajutor?

Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat al Uniunii Europene, prin urmare, sunt și români pot aplica pentru această schemă de finanțare. Cetățenii din afara UE trebuie să dețină un permis de ședere cu o durată de cel puțin 10 ani.

De asemenea, ei trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-o altă localitate sau oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană.

Aplicațiile pot fi depuse folosind formularul online de pe site-ul web al Regiunii Toscana și trebuie depuse până la ora 13:00 (ora Italiei) pe 27 iulie.

Alte regiuni din Italia oferă și ele beneficii celor care se mută în zonele depopulate

Orașul pitoresc Presicce, din regiunea însorită Puglia, a intrat și el de curând în lista localităților italiene care încearcă să nu devină orașe fantomă. În luna aprilie, oficialii locali anunțau și ei că vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro pentru a cumpăra o locuință goală.

În alte localități din Italia, autoritățile chiar au scos casele abandonate la vânzare la un preț simbolic de 1 euro, numai să atragă noi locuitori, italieni sau din alte țări din întreaga lume.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri