O pană majoră de curent a lovit Muntenegru, Bosnia, Albania și cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației. Lipsa de energie electrică a blocat mai multe semafoare și a perturbat mai multe afaceri, lăsând, totodată cetățenii fără aer condiționat, potrivit Reuters.

Valul imens de caniculă a lăsat mai multe țări fără curent electric. Operatorii de energie electrică din cele patru țări au spus că investighează cauzele defecțiunii. Top Channel TV din Albania a citat surse anonime care susțin că pana de curent s-ar fi produs de la o interconexiune care a eșuat în Muntenegru. Totuși, nu a existat o confirmare oficială a acestei informații.

Întreruperea serviciilor de zi cu zi a fost raportată în toate cele patru țări- Muntenegru, Albania, Bosnia și Croația. Autoritățile din Sarajevo, Capitala Bosniei și Herțegovinei, Podgorica, capitala Muntenegrului și orașul Osijek din Croația au raportat toate întreruperi de electricitate, notează balkaninsight.com.

S-a raportat că întreruperea curentului a început în Muntenegru și ulterior a lovit Bosnia și Herțegovina și părți ale Croației, inclusiv regiunea Dalmației și nordul Albaniei.

„Suntem în contact cu colegi din alte companii. Nu există energie electrică în patru țări, majoritatea Bosnia, Croația, Albania, Muntenegru. Problema este cu sistemul portabil de 400 kv”, a declarat Compania Publică Electrică Republica Srpska din Bosnia pentru N1 TV.

Autoritățile din toate cele patru țări au declarat că lucrează pentru a restabili sursele de energie. Corespondentul de la Balkan Insight din Osijek a raportat că în unele orașe mari croate a fost restabilit curentul după câteva ore.

Ivan Asanovic, directorul executiv al Sistemului de Transmisie Electrică din Muntenegru, a declarat că deocamdată nu este cunoscută cauza penei de curent.

„Sistemul de transport electric din Muntenegru, CGES, în cooperare cu colegii din alte zone lucrează pentru a rezolva problema și pentru a asigura aprovizionarea cu energie pentru toți consumatorii din Muntenegru”, a declarat Asanovic pentru cotidianul muntenegrean Vijesti.

Regiunea se confruntă cu un val de căldură major, cu temperaturi extreme care ating aproximativ 40 de grade în unele locații. Mass-media a speculat că acesta ar fi putut fi un factor în întreruperea curentului.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri