Un val de căldură severă care a cuprins India a provocat moartea a cel puţin cinci persoane în această săptămână în capitala New Delhi, a anunţat cotidianul Times of India, după cea mai călduroasă noapte din ultimii şase ani, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Miliarde de persoane din Asia sunt afectate de călduri extreme în această vară, o situaţie despre care oamenii de ştiinţă susţin că a fost agravată de schimbările climatice provocate de om.

Decesele au fost raportate începând de luni în spitalele din oraşul indian cu 20 de milioane de locuitori, unde penuria de apă s-a intensificat, a precizat cotidianul.

Consumul de energie electrică din oraş a atins un maxim istoric marţi, când temperatura minimă nocturnă a ajuns la 33,8 grade Celsius, potrivit aceleiaşi surse.

Începând din martie, temperaturile au urcat până la 50 de grade Celsius (122 F) în Delhi şi în statul deşertic Rajasthan din apropiere, în timp ce în nord-vestul şi estul Indiei s-au înregistrat de peste două ori mai multe zile de caniculă decât în mod obişnuit în acest sezon.

Aceste condiţii climatice au venit ca urmare a precipitaţiilor reduse şi a vânturilor calde care au suflat dinspre regiunile aride învecinate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri