Soarta titlului NBA s-a tranșat la TD Garden (Toronto Dominion Garden), arena pe care joacă cei de la Boston Celtics, care i-au învins în finală pe cei de la Dallas Mavericks cu scorul de 4-1 la general.

Astfel, senzația celor de la Dallas, slovenul Luka Doncic, n-a avut nicio șansă în fața tandemului Jayson Tatum - Jaylen Brown, ambii ajutați de transferul uluitor de la Milwaukee Bucks - excepționalul Jrue Holiday, dar și de lituanianul Kristaps Porzingis, de Derrick White, de veteranul Al Horford și de Payton Pritchard.

Dallas a afișat la rândul ei o echipă solidă, care, pe lângă conducătorul de joc Luka Doncic, i-a avut și pe Kyrie Irving, relativ absent în această finală, dar și pe Daniel Gafford, Derrick Jones jr., Maxi Kleber, Josh Green sau P.J.Washington.

Chiar și așa, însă, a fost prea mult pentru Dallas, echipa antrenată de celebrul Jason Kidd. Astfel, Boston se încoronează cu cel de al 18-lea titlu NBA, depășind Los Angeles Lakers cu un titlu în rivalitatea istorică dintre cele două echipe.

Deși performanța lui Doncic este uluitoare, el reușind în acest fel să confirme "pedigree-ul" european al echipei Dallas, început la această echipă de germanul Dirk Nowitzki, totuși confruntarea cu sistemul aproape imbatabil al celor de la Boston, un fel de echivalent al echipei Germaniei în fotbal, s-a dovedit complet dezechilibrată, talentul individual al lui Doncic, respectiv Irving, neavând nicio șansă în fața mecanismului ca de ceas afișat de Celtics.

Nu în ultimul rând, este de remarcat faptul că la începutul acestui sezon aproape nimeni nu paria pe Boston, dar, pe parcurs, echipe care păreau să aibă mai multe șanse, cum ar fi Golden State Warriors, Phoenix Suns (care îi are atât pe Kevin Durant cât și pe Devin Booker), Los Angeles Lakers (LeBron James) sau Denver Nuggets (camiponii de anul trecut, unde joacă incredibilul Nikola Jocic), au ieșit, rând pe rând, din competiție.

Sursa foto: Shutterstock / rarrarorro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri