Zelenski a prezentat în cadrul primului summit pentru pace în Ucraina, desfășurat în Elveția, viziunea sa referitoare la modul în care vor fi făcute propunerile de pace Rusiei. Viziunea sa a fost extrem de diferită de cea a liderului de la Kremlin de-a lungul timpului, ultima propunere a lui Putin fiind catalogată și de către consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sulliven, drept „drept o viziune complet absurdă”.

Volodimir Zelenski punctează faptul că planul de acțiune va fi transmis Rusiei după ce acesta va fi acceptat de comunitatea internațională, urmând a fi un plan transparent gândit pentru a pune capăt războiului.

Kamala Harris, vicepreședintele american, și-a reluat angajamentul ferm de susținere al Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina. Aceasta este de părere că lipsa de reacție a lumii atunci când un agresor își invadează vecinul va face ca alți agresori să se simtă încurajați. Declarațiile ei au fost susținute în fața celor aproximativ 100 de țări și organizații care s-au adunat în Elveția pentru a realiza un prim plan de pace.

Legat de propunerea liderului rus, Vladimir Putin, aceast consideră că nu este o propunere de pace, ci o propunere de capitalulare a Ucrainei.

Pace în Ucraina: ce cred o parte dintre participanții de la summitul din Elveția

Mai mulți lideri au apreciat întâlnirea în acest format pentru a discuta despre pace în Ucraina. Președintele kenyan, dar și ministrul de externe saudit, au susținut opinia conform căreia și Rusia ar trebui să fie la masa negocierilor. Prințul Faisla bin Fahan Al Saud a vorbit despre necesitatea unor compromisuri dificile în cadrul unui parcurs către obținerea păcii, conform Agerpres.ro.

De partea cealaltă, cancelarul german Olaf Scholz a susținut faptul că pacea nu reprezintă doar absența războiului, respingând astfel ideea de realitate nouă dorită de Rusia, prin care Moscova ar urma să controleze oficial 20% din teritoriul Ucrainei. El consideră că o încetare a focului fără negocieri serioase nu face decât să împingă situația într-un conflict înghețat.

Acest risc a fost reluat și de către Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, care a considerat înghețarea conflictului drept o rețetă pentru viitoare războaie de agresiune.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri