Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a anunţat un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic, asistenţă umanitară şi securitatea civilă în Ucraina, relatează AFP.

Harris, care participă la un summit de pace de două zile în luxoasa staţiune montană din Burgenstock, în Elveţia, a declarat că ajutorul cuprinde noi fonduri de 500 milioane de dolari pentru asistenţa energetică.

În plus, un ajutor de 324 de milioane de dolari anunţat deja de USAID, agenţia pentru dezvoltare a SUA, va fi redirecţionat pentru a satisface nevoile urgente din sectorul energetic al Ucrainei.

"Această finanţare va permite repararea infrastructurilor energetice avariate din cauza războiului, creşterea producţiei energetice, încurajarea investiţiilor în sectorul privat şi protejarea infrastructurilor energetice", menţionează Harris într-un comunicat.

Noul pachet de ajutor, provenind de la USAID şi Departamentul de Stat al SUA, cuprinde de asemenea 379 milioane de dolari pentru asistenţa umanitară.

Aceste fonduri "vor ajuta pentru a răspunde la nevoile urgente ale refugiaţilor, ale persoanelor strămutate în interior şi ale comunităţilor afectate de agresiunea brutală a Rusiei împotriva poporului ucrainean", se arată în comunicat.

Departamentul de Stat, cu sprijinul Congresului, va furniza alte 300 de milioane de dolari pentru securitatea civilă ucraineană.

Aceşti bani "îi va ajuta să opereze în siguranţa pe liniile frontului pentru a apăra teritoriul ucrainean, să salveze civilii care ajung să fie ţinta atacurilor Kremlinului, să protejeze infrastructurile critice şi să ancheteze cele peste 120.000 de cazuri de crime de război şi alte atrocităţi înregistrate", a subliniat Kamala Harris.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri