Deputaţii ruşi au aprobat, într-o primă lectură, o lege care va permite ca orice organizaţie străină să fie declarată "indezirabilă" în Rusia şi nu doar organizaţiile neguvernamentale străine, aşa cum prevede legislaţia actuală, relatează EFE, conform Agerpres.

"Organizaţii înfiinţate de către instituţii de stat din SUA, Marea Britanie şi alte ţări europene desfăşoară activităţi îndreptate împotriva Rusiei. Oprirea lor este o problemă de securitate şi de protecţie a intereselor cetăţenilor noştri", a declarat preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin.

Documentul a fost prezentat Dumei în februarie de către un grup de deputaţi condus de preşedintele Comisiei pentru securitate şi anticorupţie, Vasili Piskariov.

Până în prezent, normele actuale prevedeau că numai organizaţiilor neguvernamentale li se poate acorda statutul de indezirabil.

Noua lege vizează să extindă această recunoaştere la orice organizaţie, inclusiv la cele fondate de instituţii de stat.

În acelaşi timp, modificările nu se vor aplica organizaţiilor internaţionale interguvernamentale din care Rusia este membră şi nici organizaţiilor care fac parte din structura organismelor guvernamentale ale unui stat străin.

O organizaţie străină, fie ea neguvernamentală sau înfiinţată de instituţii oficiale străine, poate fi declarată indezirabilă în Federaţia Rusă dacă activităţile sale reprezintă o ameninţare pentru sistemul constituţional al ţării sau ameninţă capacităţile sale de apărare, printre alte motive, potrivit documentului.

De asemenea, deputaţii ruşi au aprobat marţi în primă lectură o lege care prevede sancţiuni administrative şi penale pentru participarea la activităţile unor organizaţii indezirabile.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri