Emiratul Dubaiului a aprobat numirea a 22 de ofițeri șefi de inteligență artificială în departamentele guvernamentale cheie. Aceștia vor avea sarcina de a crea o strategie vizionară a acestei tehnologii pentru viitor.

Hamdan bin Mohammed, Șeicul și Prințul Moștenitor al Dubaiului a declarat că valorificarea inteligenței artificiale este esențială pentru eforturile de a poziționa emiratul Dubaiului ca lider global în utilizarea acestui instrument high-tech.

Ofițerii AI vor servi organisme guvernamentale: Poliția din Dubai, Autoritatea pentru Drumuri și Transport din Dubai, Autoritatea pentru Electricitate și Apă din Dubai și Departamentul Economiei și Turismului.

„Accelerarea dezvoltării inteligenței artificiale, a instrumentelor și a aplicațiilor sale este un pilon cheie al viziunii Alteței Sale, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum de a poziționa Dubai ca un hub global în dezvoltarea și implementarea soluțiilor de inteligență artificială”, declară autoritățile emiratului.

Dubai-ul, împreună cu restul Emiratelor Arabe Unite a promovat utilizarea AI pentru o guvernare mai agilă și mai eficientă. De altfel, anul trecut, Sheikh-ul Hamdan a lansat Centrul pentru Inteligență Artificială Dubai la Emirates Towers.

Acest centru instruiește peste o mie de angajați din 30 de organisme guvernamentale pentru a utiliza AI generativă pentru a crea imagini, videoclipuri, audio, text și modele 3D. De asemenea, centrul intenționează să lanseze zeci de proiecte-pilot, să îmbunătățească serviciile guvernamentale, să crească productivitatea angajaților guvernamentali și să sprijine peste 20 de start-up-uri de tehnologie avansată naționale și globale.

Încă din 2017, Emiratele Arabe Unite au un ministru al Inteligenței Artificiale, iar din 2020 dețin prima Universitate de Inteligență Artificială, „Mohamed bin Zayed” din Abu Dhabi. Anul acesta va avea loc absolvirea primului grup de studenți care vor avea un rol esențial în dezvoltarea țării.

„Vor avea un loc în primul rând al istoriei, și vor juca un rol principal în modelarea acesteia. Studenții au ales una dintre cele mai interesante discipline din știință și unul dintre cei mai mari catalizatori ai dezvoltării umane.”, a declarat Dr. Sultan Al Jaber, Ministrul Industriei și Tehnologiei Avansate și decanul facultății.

Sursa foto: GLAM PR

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri