Armata sud-coreeana a estimat la aproape 330 numărul de noi baloane cu deşeuri care au fost trimise sâmbătă de Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către militanţi sud-coreeni, relatează Agerpres.

"Până acum, aproximativ 80 (de baloane) au căzut în zona noastră şi în prezent nimic nu este identificat în aer", a indicat Statul Major Interarme într-un comunicat.

Armata sud-coreeană a anunţat că este în alertă pentru posibila sosire a unor astfel de aerostate din Coreea de Nord.

Analiza acestor baloane arată că ele nu conţineau "substanţe periculoase", a precizat armata.

"Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la nivel scăzut, lansând baloane cu deşeuri împotriva zonelor noastre civile", a reacţionat Oh Se-Hoon, primarul Seulului, într-o postare pe Facebook.

Parlamentul Coreei de Sud a votat o lege în 2020 pentru a inculpa trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activişti, a fost anulată anul trecut pentru că ar încălca libertatea de expresie.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a ironizat Coreea de Sud pe tema baloanelor trimise, afirmând că nord-coreenii nu fac decât să-şi exercite libertatea de expresie.

Sursa foto: captura video/YouTube

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri