Platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter, le permite utilizatorilor să posteze conținut consensual pentru adulți, oficializând o politică anterioară achiziției companiei de către Elon Musk, relatează Euronews.com.

Potrivit noii politici de postare, platforma le va permite utilizatorilorpublice conținut consensual pentru adulți dacă este etichetat în mod clar.

„Puteți împărtăși conținut cu nuditate sau comportament sexual, produs și distribuit în mod consensual, cu condiția să fie etichetat corespunzător și să nu fie afișat vizibil”, se arată într-o actualizare de pe site.

Deși conținutul pentru adulți a fost permis pe Twitter înainte ca Musk să-l preia, nu a existat o politică oficială în vigoare.

Politica se aplică atât materialelor reale, cât și celor generate de inteligență artificială.

„Credem că utilizatorii ar trebui să poată crea, distribui și consuma materiale legate de teme sexuale, atâta timp cât sunt produse și distribuite în mod consensual. Expresia sexuală, indiferent dacă este vizuală sau scrisă, poate fi o formă legitimă de exprimare artistică”, se mai arată în politica adoptată de platformă.

x twitter(Sursa foto: Shutterstock)

Cei de la X au spus că vor restricționa distribuirea acestui tip de conținut pentru conturile minorilor, și pentru utilizatorii adulți își exprimă dorința de a nu viziona acest fel de conținut.

Totodată, platforma a spus că va sancționa imediat distribuire a de conținut neadecvat, care promovează comportamente nocive pentru societate, și că nu va permite afișarea conținutului pentru adulți dreptul fotografiilor de profil ale utilizatorilor sau bannere.

Politica celor de la X este în contrast cu alte platforme de social media, cum ar fi Instagram și Facebook Meta, precum și TikTok și YouTube, deși pot fi găsite și pe aceste platforme „creații” care testează limitele politicilor adoptate.

Brooke Erin Duffy, profesoară de comunicații în cadrul Universității Cornwell susține că platforma pare că vrea să atragă oameni, inclusiv creatori și artiști, care au fost marginalizați de alte platforme de social media care au reguli care restricționează nuditatea sau expresia sexuală.

X le cere utilizatorilor care postează în mod regulat conținut pentru adulți să-și schimbe setările media pentru a plasa toate imaginile și videoclipurile în spatele unui avertisment de conținut, iar vizionarea lui se va putea face doar cu consimțământu-l utilizatorului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri