19 Mai 2024

UPDATE: Președintele Iranului și ministrul său de externe și-au pierdut viața în accidentul de elicopter



UPDATE 08:00 - Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea elicopterului care îi transporta, într-o zonă muntoasă şi pe o vreme foarte rece, a declarat luni un oficial iranian, după ce echipe de căutare au localizat epava aparatului de zbor în provincia Azerbaidjanul de Est, informează Reuters.

"Preşedintele Raisi, ministrul de externe şi toţi pasagerii din elicopter au fost ucişi în prăbuşire", a declarat pentru Reuters un înalt oficial iranian, sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii subiectului.

Şi televiziunea de stat a Iranului a confirmat decesele preşedintelui şi ministrului de externe iranian.

Acelaşi lucru l-a făcut şi agenţia de presă iraniană Mehr, care a relatat că "toţi pasagerii elicopterului care îi transporta pe preşedintele iranian şi ministrul de externe au devenit martiri".

Știrea inițială

Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat într-un accident în nord-vestul ţării şi încă nu este clar dacă la bordul aparatului se afla preşedintele Ebrahim Raisi, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Elicopterul implicat în accident zbura într-o formaţie de trei elicoptere, scrie Agerpres.

Potrivit agenţiei IRNA şi televiziunii de stat iraniene, elicopterul a efectuat o "aterizare forţată" şi echipele de intervenţie se îndreaptă spre locul accidentului.

"Unele informaţii neconfirmate arată că elicopterul care-l transporta pe preşedintele Raisi ar fi avut un accident în provincia Azerbaidjanul de est", a transmis televiziunea de stat de la Teheran, adăugând că sunt în desfăşurare operaţiuni pentru localizarea elicopterului, dar căutările sunt dificile din cauza condiţiile meteo nefavorabile, cu ceaţă densă într-o zonă muntoasă.

Agenţia de presă oficială IRNA a relatat ulterior că preşedintele Raisi şi ministrul iranian de externe se aflau printre pasagerii elicopterului.



Citeste si