UPDATE 22:32 -Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori într-un atac comis miercuri în oraşul Handlova, transmite Agerpres care citează EFE. ''Starea sa este extrem de gravă", a declarat ministrul apărării, Robert Kalinak, în cadrul unui briefing de presă în care a precizat că operaţia va dura trei ore şi jumătate, adăugând: "Ne rugăm cu toţii ca buna constituţie a premierului şi medicina modernă să îşi facă treaba''.

Știrea inițială

Prim-ministrul slovac Robert Fico se zbate "între viaţă şi moarte" după ce a fost rănit cu mai multe focuri de armă în urma unei reuniuni a cabinetului său şi urmează să fie supus unei "intervenţii medicale de urgenţă".

Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, urmează să fie supus unei "intervenţii medicale de urgenţă" după ce a fost transportat cu elicopterul la Banska Bystrica, un oraş situat în centrul Slovaciei, a precizat guvernul slovac, potrivit Agerpres.

Potrivit paginii sale oficiale de Facebook, Robert Fico a fost lovit "de mai multe ori" cu focuri de armă. Tentativa de asasinat a intervenit după o reuniune a cabinetului de miniştri la Handlova, în centrul Slovaciei. Un suspect în vârstă de 71 de ani a fost arestat la faţa locului, potrivit presei locale. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului.

"O tentativă de asasinat a fost comisă asupra premierului slovac Robert Fico", a confirmat telefonic pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului slovac de Interne.

Liderii de stat din întreaga lume, șocați de incidentul din Slovacia, în care a fost implicat premierul Robert Fico

Preşedinţii principalelor instituţii ale Uniunii Europene şi lideri din state membre ale UE şi din afara acesteia au condamnat în termeni fermi atacul armat comis asupra premierului slovac Robert Fico. Preşedintele francez Emmanuel Macron se declară "şocat" de atacul împotriva prim-ministrului slovac Robert Fico.

"Condamn cu fermitate acest atac. Gândurile mele şi solidaritatea mea se îndreaptă spre el, spre familia lui şi spre poporul slovac", a adăugat şeful statului francez într-un mesaj postat pe platforma socială X.

La rândul său, și preşedintele american Joe Biden a condamnat "actul de violenţă josnic" care l-a vizat pe prim-ministrul slovac Robert Fico, care se află în prezent între viaţă şi moarte, după ce a fost împuşcat de mai multe ori.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri