UPDATE 22:29 - Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori într-un atac comis miercuri în oraşul Handlova, transmite EFE. ''Starea sa este extrem de gravă", a declarat ministrul apărării.

UPDATE 22:12 - Atacul comis împotriva premierului Robert Fico a fost calificat de autorităţile de la Bratislava drept un asasinat motivat politic, conform TASR, citat de Agerpres.

"Ceea ce s-a întâmplat este un atac politic. Este absolut clar şi trebuie să reacţionăm în consecinţă", a declarat şi ministrul apărării Robert Kaliniak la o conferinţă de presă organizată la spitalul unde este operat Fico.

UPDATE 17:59 - Premierul slovac Robert Fico se află în stare critică după ce a fost împuşcat miercuri în plină stradă după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Robert Fico a suferit răni la abdomen, picioare şi braţe, scrie cotidianului Denník N, potrivit Agerpres.

El a fost împuşcat după ce a ieşit din Casa de Cultură a oraşului Handlova, unde se desfăşurase o şedinţă de guvern. Fico saluta un mic grup de cetăţeni adunaţi acolo, dintre care unul purta o pancartă antiguvernamentală, moment în care s-a tras asupra lui. Un suspect a fost arestat la faţa locului.

Știrea inițială

Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit prin împuşcare după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova, relatează agenţiile Reuters şi TASR, citate de Agerpres.

Potrivit unui reporter al agenţiei slovace TASR, mai multe focuri de armă au fost trase la locul atacului, iar autorul acestuia a fost arestat. Zona din faţa Casei de Cultură din Handlova, unde s-a desfăşurat reuniunea guvernului, a fost evacuată.

Conform postului de televiziune slovac TA3, au fost trase patru focuri de armă, un glonţ lovindu-l pe Fico în abdomen.

Un martor a declarat la rândul său că a auzit mai multe împuşcături şi a văzut cum un bărbat a fost reţinut de poliţie.

Premierul Robert Fico, un social-democrat de orientare conservatoare şi apropiat de premierul ungar Viktor Orban, se află din octombrie anul trecut la conducerea unui guvern de coaliţie format din partidul său Smer-SD, încă un partid social-democrat, Hlas (Vocea), şi formaţiunea naţionalistă Partidul Naţional Slovac (SNS).

Preşedinta în exerciţiu a Slovaciei, liberala Zuzana Caputova, aflată la final de mandat şi adversară a lui Fico, a condamnat atacul şi i-a urat premierului însănătoşire grabnică. "Sunt în stare de şoc. Îi urez lui Robert Fico multă putere şi să-şi revină în urma atacului în acest moment critic", a transmis Caputova prin purtătorul de cuvânt al preşedinţiei. Ea urmează să fie înlocuită de Peter Pellegrini, câştigătorul alegerilor prezidenţiale desfăşurate luna trecută şi aliat al premierului Robert Fico.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri