Biblioteca Națională a Finlandei a lansat serviciul de bibliotecă electronică, un proiect pilot. Pentru moment, va fi disponibil pentru 85% dintre rezidenții finlandezi, deoarece este o rețea la care municipalitățile pot alege să se alăture.

Biblioteca electronică este disponibilă ca aplicație pentru telefoane și tablete și va permite utilizatorilor să împrumute cărți electronice, cărți audio și reviste digitale, scrie The Mayor.

În locul unui card de bibliotecă, se folosește o autentificare la prima înregistrare pentru serviciu. Biblioteca electronică poate fi utilizată de oricine a cărui municipalitate a aderat la serviciu. Serviciul costă 0,7 euro de locuitor pentru municipalități.

Cererea pentru serviciu a provenit din biblioteci, iar finanțarea inițială a fost acordată de parlamentul finlandez. Se pare că un serviciu similar a fost dezvoltat în Danemarca, iar ideea se instalează și în alte țări nordice.

„Modelul finlandez se bazează pe separarea platformei și materialului. Cu alte cuvinte, materialele pot fi alese mai liber, deoarece nu sunt legate de limitările unei anumite platforme. Și controlăm, de asemenea, dezvoltarea aplicației”, explică Annastiina Louhisalmi, șeful serviciilor pentru E-library.

Fiind un serviciu nou, managerii de proiect nu știu încă cum se va dezvolta în viitor. Utilizatorii aplicației pot trimite, de asemenea, feedback despre serviciu și pot ajuta la dezvoltarea acestuia ulterioară.

Se dovedește, totuși, că E-Library va suferi și de unele dintre problemele specifice bibliotecilor fizice, în principal de faptul că utilizatorii vor trebui să aștepte materialele nou publicate pentru ca acestea să fie disponibile pentru împrumut.

Totuși, materialele de lectură vor fi disponibile în finlandeză, suedeză și engleză.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri