Municipiul Florența alocă fonduri de 1,2 milioane de euro, pe care le va utiliza pentru a încuraja șoferii să renunțe la autovehicule pentru biciclete în naveta zilnică către serviciu. Schema va începe din 3 iunie și va dura un an, cu scopul de a schimba obiceiurile de mobilitate către moduri de transport mai durabile și mai sănătoase.

Programul poartă numele de ”Pedalează, Florența te premiază„ (Pedala, Firenze ti premia) și oferă participanților șansa de a câștiga până la 30 de euro pe lună. Aceștia vor primi 20 de cenți pe kilometru, plus cinci cenți pentru fiecare kilometru pe cicluri „generice”, atâta timp cât rămân pe raza municipiului Florența.

Planul include recompense și pentru navetiștii care folosesc deja bicicletele în călătoriile zilnice. Cu toate acestea, cei care aleg să-și lase mașinile în favoarea pedalelor vor primi ceva mai mult. Cei care utilizează deja bicicletele vor primi până la 15 cenți pe kilometru, notează The Mayor.

Oamenii se pot înscrie ca participanți la program începând cu 13 mai, iar înregistrarea se va face prin aplicația Pin Bike. Odată ce se înregistrează, potențialilor navetiști cu bicicleta li se va trimite un dispozitiv antifraudă, un sistem brevetat pentru certificarea și monitorizarea traseelor urbane.

Dispozitivul hardware Bluetooth va certifica utilizarea efectivă a bicicletei. În plus, utilizatorii vor primi un suport pentru smartphone pentru ghidon și lumini de semnalizare. Însă vor fi distribuite doar 2.000 de astfel de truse.

Programul acesta nu este singurul stimulent pentru locuitori. Municipiul Florența spune că va acorda, de asemenea, un bonus de 100 de euro în fiecare lună celor 200 de utilizatori care acumulează cele mai multe puncte în aplicație prin diverse „acțiuni virtuoase”, inclusiv numărul de kilometri parcurși cu bicicleta sau participarea la evenimente și chestionare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri