Producatorul de bere danez Carlsberg va strange pana la 70 de miliarde de coroane daneze (12,7 miliarde dolari) pentru achizitii nu este exclusa achizitia marcilor Scottish si Newcastle, au spus reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.
"Vom strange, probabil, 40-50 de miliarde de coroane capital si alte 20 de miliarde coroane din imprumuturi, insa nu avem planuri concrete de achizitii", a spus directorul general de la Carlsberg, Nils Smedegaard Andersen, intr-un interviu acordat Reuters.

Al cincilea producator mondial de bere, care produce Carlsberg, Tuborg, Holsten si Baltika, poate strange capital in urma unei schimbari de statut efectuata luna trecuta in structura actionariatului de control, reprezentat de fundatia de caritate Carlsberg. "Aceasta schimbare de statut ne da posibilitatea sa facem achizitii mari si sa reactionam la o posibila preluare fortata de catre BBH", a spus Andersen.

Carlsberg si S&N detin in comun compania producatoare de bere din estul Europei Baltic Beverages Holding (BBH). Fundatia Carlsberg a primit, in mai, permisiunea de a-si reduce detinerea in cadrul companiei pana la "peste" 25%, de la 51% cat detine in prezent, dar poate pastra in continuare 51% din drepturile de vot.

Analistii spun ca miscarea va permite companiei Carlsberg sa isi dubleze capitalul si ca a inmultit speculatiile ca producatorul ar dori sa faca o oferta de preluare pentru partenerul din Edinburgh, S&N, care produce marcile Foster's si Kronenbourg in Europa.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri