Grupul francez alimentar Danone a depus luni 4 iunie 2007, o plangere oficiala la Curtea Suprema a statului California din Statele Unite, impotriva companiei Ever Maple Trading Ltd. (EMT), Hangzhou Hongsheng Beverage Co.
Alte doua persoane au fost de asemenea date in judecata in urma legaturilor pe care le detineau cu aceste firme. Acuzatia adusa de Danone face referire la producerea si distributia ilegala de produse similare celor din China, ce apartin grupului francez, incalcandu-se astfel contratul de joint venture dintre cei doi parteneri din anul 1996.

Lider mondial in domeniul produselor lactate si a apei imbetuliate, cat si unul dintre liderii mondiali in domeniul cerealelor, grupul Danone acuza firma Hangzhou Wahaha Food & Beverage Sales Co, filiala ce apartine 100% de Hangzhou Hongsheng Beverage Co, firma controlata de Ever Maple Trading, ca a distribuit si a vandut produse similare celor din China prin intermediul co-intreprinderilor sale cu grupul Wahaha.

Din 1996 Danone detine 51% din actiunile Wahaha, primul fabricant de bauturi in China, alaturi de care a creat mai multe co-intreprinderi, detinand drepturi exclusive de productie, distributie si vanzare a produselor marcii Wahaha.

Acuzatia adusa de Danone patronului Zong Qinghou, este aceea ca a incalcat prevederile contractului de parteneriat utilinzand marca Wahaha, desi drepturile apartin in exclusivitate grupului francez.
Purtatorul de cuvant al grupului Danone din Shanghai a declarat ca dorinta lor este de a rezolva problema prin negociere, dar in acelasi timp sunt pregatiti sa actioneze legal, astfel incat interesele actionarilor sai sa fie protejate.

Conflitul intre cele doua companii este de mare amploare, intrucat in anul 2006, co-intreprinderile grupului francez au realizat vanzari de peste 1 miliard de euro, China fiind astfel a treia piata de desfacere pentru Danone.



Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri