4 Iunie 2007

Fostul presedinte al Siemens ar putea fi anchetat pentru coruptie



Parchetul din Frankfurt a anuntat ca analizeaza deschiderea unei anchete pentru abuz de incredere impotriva fostului presedinte al grupului Siemens, influentul Heinrich von Pierer, ocolit pana acum de justitie in numeroasele scandaluri de coruptie in care este implicat Siemens, relateaza presa internationala.

Parchetul “analizeaza deschiderea unei anchete pentru abuz de incredere in detrimentul grupului Siemens”, a precizat un purtator de cuvant al institutiei pentru cotidianul Die Welt, citat de NewsIn.

Aceasta eventuala ancheta s-ar putea referi la viramentul unei indemnizatii de 1,7 milioane euro realizat in 2004 in favoarea unui fost inalt responsabil al Siemens, Andreas Kley, acesta fiind deja inca din 2003 tinta unei anchete de coruptie, se arata in cotidianul german.

Heinrich von Pierer, care era in acea perioada presedintele Siemens, impreuna cu un alt membru al consiliului de administratie au acceptat plata acestei indemnizatii si nu au insistat niciodata sa recupereze aceasta suma.

Acest comportament, conform parchetului din Frankfurt, ar fi putut afecta interesele conglomeratului german.

Un purtator de cuvant al Siemens, citat de Die Welt, a oferit asigurari ca Kley nu s-a atins de sumele care nu erau prevazute in contract.

Fost presedinte al diviziei de energie a Siemens (Power Generation), Andreas Kley a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru acuzatia de a fi transferat sume importante de bani pentru a castiga contracte privind construirea de centrale electrice pentru grupul italian Enel.

Heinrich von Pierer, considerat unul dintre cei mai respectati patroni din Germania, a condus grupul Siemens din 1992 pana in 2005, fiind apoi ales presedinte al consiliului de supraveghere.

Von Pierer a fost nevoit sa renunte la aceasta slujba la sfarsitul lunii aprilie, intr-o perioada in care scandalurile de coruptie in care este implicat Siemens s-au inmultit.



Citeste si