Seful filialei de servicii pentru companii a Deutsche TelekomAG si-a dat demisia, a anuntat, joi, grupul german, iar analistii au interpretat acest gest ca pe un semn de schimbari majore, precum incheierea unui parteneriat strategic international sau chiar vanzarea diviziei T-Systems, informeaza NewsIn
Compania nu a precizat motivele plecarii lui Lothar Pauly, insa aceasta survine dupa ce revista germana Focus a relatat, in editia online, ca directorul filialei a pierdut sustinerea directorului general de la Deutsche Telekom, Rene Obermann.

Potrivit surselor citate de revista, de vina ar fi rezultatele slabe ale activitatii diviziei T-Systems, condusa de Pauly, cea mai mica divizie a grupului, care ofera servicii de internet si telecomunicatii pentru afaceri si posibila implicare a acestuia in scandalul de coruptie declansat in jurul conglomeratului Siemens AG.

Siemens este investigat de catre autoritatile germane si americane pentru suspiciuni de dare de mita care implica sute de milioane de euro. Pauly a negat orice implicare prin avocatul sau in luna ianuarie, cand numele directorului a fost mentionat, in scandal, de Wall Street Journal si s-a spus ca acesta stia de planurile ilegale din cadrul Siemens. "Totul este fals", a spus avocatul lui Pauly, Kurt Kiethe, pentru Reuters.

Deutsche Telekom cauta un partener strategic pentru T-Systems, care are aproximativ 56.000 de angajati, pentru a-si consolida prezenta pe plan international, fara a vinde in totalitate filiala. Unii analisti spun ca plecarea lui Pauly poate insemna ca nu mai este nevoie de un director al filialei pentru ca intelegerea este foarte aproape.

"Plecarea lui Pauly ar putea accelera semnarea acordului de parteneriat strategic sau chiar un semnal ca vanzarea filialei este aproape", a spus un analist.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri