Grupul francez Alstom a demonstrat eficacitatea soluţiilor sale alimentate cu hidrogen pentru transportul pe distanţe lungi după ce un tren Coradia iLint produs în serie nemodificat a parcurs 1.175 kilometri fără să realimenteze rezervorul de hidrogen, emiţând doar apă şi funcţionând la un nivel de zgomot foarte scăzut, informează un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Vehiculul utilizat pentru această călătorie provine din flota care aparţine autorităţii de transport din Saxonia Inferioară LNVG şi este în exploatare regulată cu pasageri pe reţeaua evb de la mijlocul lunii august.

"Cu această călătorie, am oferit o dovadă suplimentară că trenurile noastre cu hidrogen îndeplinesc toate condiţiile pentru a înlocui vehiculele diesel", a declarat Henri Poupart-Lafarge, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alstom.

(Sursa foto: Alstom)

Începând din Bremervorde, traseul a purtat Coradia iLint prin toată Germania. Din Saxonia Inferioară, unde trenul cu hidrogen a fost construit şi dezvoltat de Alstom, acesta a călătorit prin Hesse până în Bavaria, unde vehiculul s-a oprit la Burghausen lângă graniţa germano-austriacă, înainte de a pune punct călătoriei la Munchen. După această călătorie remarcabilă, trenul se va îndrepta spre capitala Germaniei, Berlin, pentru a lua parte la InnoTrans 2022, cel mai important Târg Internaţional de Tehnologia Transporturilor, care va avea loc în perioada 20-23 septembrie.

Există un mare interes internaţional pentru mobilitatea sustenabilă. Pe lângă contractul cu LNVG pentru 14 trenuri Coradia iLint pentru exploatarea în Saxonia Inferioară, compania Alstom a primit o comandă pentru 27 de trenuri Coradia iLint pentru utilizare în zona metropolitană Frankfurt. În afara Germaniei, Alstom construieşte şase trenuri cu hidrogen Coradia Stream în regiunea italiană Lombardia, cu o opţiune suplimentară confirmată pentru încă opt vehicule.

Alstom dezvoltă şi comercializează soluţii de mobilitate care oferă baze sustenabile pentru viitorul transporturilor. De la trenuri de mare viteză, metrouri, vehicule tip monorail, tramvaie, până la sisteme la cheie, servicii, infrastructură, semnalizări şi mobilitate digitală, Alstom oferă clienţilor săi cel mai larg portofoliu din industrie. Cu sediul central în Franţa şi prezentă în 70 de ţări, compania Alstom are peste 74.000 de angajaţi. Grupul a înregistrat venituri de 15,5 miliarde euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2022.

Sursa foto: Alstom

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri