Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, a declarat că previziunile specialiștilor arată că războiul din Ucraina ar putea lua sfârșit abia la finalul acestui an. Inclusiv secretarul de stat Anthony Blinken a precizat, într-un interviu CNN, că invazia rusească ar mai putea dura încă opt luni, în ciuda pierderilor înregistrate până acum (mai ales în rândul civililor ucraineni).

”Este unul dintre scenariile negre, însă încercăm să micșorăm acest termen. Întărim Ucraina cât de mult putem și credem că vom putea bloca înaintarea trupelor rusești. În același timp, slăbim Rusia prin impactul sancțiunilor economice impuse”, a spus Price, potrivit NYPost.

Între timp, unii membri ai Congresului se tem că războiul s-ar putea prelungi și mai mult și îl compară cu războiul din Coreea, care a durat din 1950 până în 1953 și nu a ajuns niciodată la o concluzie oficială.

În plus, consilierul pe securitate națională, Jake Sullivan, a avertizat că ”războiul se poate prelungi” și poate depăși termenele deja avansate.

„Când Rusia a început acest război, obiectivele sale inițiale au fost să pună mâna pe capitala Kievului, să înlocuiască guvernul Zelensky și să preia controlul asupra unei mari părți, dacă nu a întregii Ucraine. Rusia credea că poate îndeplini aceste obiective rapid și eficient”, a spus Sullivan.

Însă Rusia nu s-a așteptat la o asemenea rezistență din partea armatei și poporului ucrainean. În plus, l-a subestimat pe președintele Volodimir Zelenski, spun autoritățile americane, care, cu discursul său, i-a făcut pe oameni să lupte și să reziste mai bine de 50 de zile.

Ucraina estimează că circa 20.000 de trupe ruse au fost ucise în timpul invaziei lansate pe 24 februarie. Potrivit calculelor Ucrainei, Rusia a mai pierdut și 163 de avioane, 144 de elicoptere, 756 de tancuri, 366 de tunuri și 1.976 de transportoare blindate de trupe.

Sursa foto: Joint Forces Operation/ Facebook

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri