14 Aprilie 2022

Rachete ucrainene ar fi lovit crucișătorul rus Moskva



Un atac cu rachete a provocat un incendiu la bordul crucişătorului rus Moskva, au anunţat autorităţile ucrainene, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave ruseşti", a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Un consilier al preşedintelui ucrainean, Oleksii Arestovici, a confirmat pe Youtube atacurile ucrainene asupra navei, fără a indica, la rândul său, poziţia acesteia.

"Arde intens. Acum. Şi cu această mare agitată, este imposibil să ştim când vor putea primi ajutor", a spus el, asigurând că la bord se aflau cei "510 membri ai echipajului".

Aceste afirmaţii nu au putut fi imediat verificate de AFP dintr-o sursă independentă. În același timp, rușii pretind că ar fi fost vorba doar despre un incendiu la bord.

„În urma unui incendiu la bordul crucişătorului de rachete Moskva, muniţia a a explodat. Nava a fost grav avariată”, dar „echipajul a fost evacuat în totalitate”, a informat ministerul rus al apărării într-un comunicat.



Citeste si