2 Martie 2022

Noi negocieri între Rusia și Ucraina. Se așteaptă să se discute și despre o posibilă încetare a focului



Oficialii ruși spun că se așteaptă ca negociatorii ucraineni să sosească la granița polono-belarusă pentru următoarea rundă de discuții de pace, joi dimineață, unde urmează să fie discutată un încetare a focului.

Negociatorul-șef al Moscovei, Vladimir Medinsky, a declarat presei ruse că delegația ucraineană a părăsit capitala Kiev și că trupele ruse asigură un coridor de securitate pentru delegați, a anunțat BBC.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova rămâne angajată în „demilitarizarea” Ucrainei și a adăugat că ar trebui să existe o listă de arme specifice care nu pot fi niciodată desfășurate pe teritoriul ucrainean.

Dar el a spus că regimul lui Vladimir Putin a recunoscut dreptul poporului ucrainean de a-și alege propriul lider și că Rusia îl acceptă pe Volodimir Zelenski ca președinte legitim.

Informația a fost confirmată de Kiev și de Moscova, conform unei știri transmise de Agerpres, care citează AFP, agenția de presă franceză, precum și agenția de presă TASS din Rusia.



Citeste si