Italia este gata să impună noi sancţiuni Rusiei după invadarea Ucrainei, inclusiv unele care să-i vizeze pe oligarhi şi să crească presiunea asupra Băncii centrale.

"Am propus în special măsuri ţintite împotriva oligarhilor. Ideea este de a crea un registru public internaţional al celor cu averi de peste 10 milioane de euro", a declarat premierul italian Mario Draghi, fost preşedinte al Băncii centrale europene, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Premierul italian a mai subliniat că este vital ca Europa să nu permită victoria agresiunii ruse şi a cerut parlamentului de la Roma să aprobe planurile guvernului de a trimite arme în Ucraina pentru a se apăra, un vot în această chestiune fiind aşteptat în cursul zilei de marţi.

Un set de sancţiuni adoptate de UE împotriva Băncii Centrale a Rusiei au intrat în vigoare luni la primele ore. De asemenea, Uniunea Europeană a sancţionat cel puţin 26 de personalităţi cu îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie, din cauza sprijinului lor pentru războiul purtat de Moscova împotriva Ucrainei.

Între cei sancţionaţi se numără deja şi şase oligarhi, dintre care doi, Mihail Fridman şi Piotr Aven, afirmă, într-un mesaj reluat marţi de Reuters, că vor contesta "viguros prin toate mijloacele disponibile bazele false şi neîntemeiate" ale sancţiunilor impuse de UE Rusiei, pentru a "opri daunele nemeritate şi nenecesare produse traiului şi prosperităţii numeroşilor lor angajaţi, clienţi, parteneri, acţionari şi afacerilor pe care le-au construit împreună cu partenerii lor în ultimii 25 de ani".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri