23 Februarie 2022

Uniunea Europeană a adoptat sancțiuni la adresa entităților ruse care au declanșat agresiunea împotriva Ucrainei



Sancțiunile îi vizează pe toți cei 351 de membri ai Dumei de Stat care au votat recunoașterea independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk, fără a se limita, însă, la aceștia.

Măsurile de retorsiune nu se opresc însă aici, alte 27 de persoane care au jucat un rol în amenințarea la adresa integrității teritoriale a Ucrainei fiind vizate de pachetul adoptat, în marea lor majoritate militari de rang înalt.

Cât despre sancțiunile financiare la adresa instituțiilor, acestea vizează în special Banca Centrală a Rusiei, limitând, în principal, accesul acesteia la capitalul disponibil pe piețele europene.

În total, informează comunicatul instituției europene, sancțiunile se aplică unui număr de 555 de persoane și 52 de alte entități, în special instituții.

Cu toate că numeroase persoane din anturajul personal al lui Putin au pierdut sume imense de pe urma seriei de sancțiuni continue aplicate încă de ieri Rusiei, unele voci susțin că acestea nu sunt încă suficient de puternice, întrebându-se de ce nu este sancționat Vladimir Putin însuși.



Citeste si